Hoogbegaafd
en heel gewoon

Herkenning
en erkenning

Thematisch
en doelgericht

Uitdagend en
stimulerend

Persoonlijke
aandacht, warm
en betrokken

Als u dit leest, heeft u vermoedelijk een hoogbegaafd kind. Misschien twijfelt u of uw kind op zijn huidige school op zijn plek zit. Of u weet al zeker dat dit niet zo is. Hoe dan ook, u bent hier omdat u het beste wilt voor uw kind, zoals elke ouder. Alleen …wat is dat dan?

Dé beste school voor álle hoogbegaafde kinderen bestaat niet. Sommige komen tot bloei op een reguliere basisschool, andere niet. Wat u als ouder kunt doen, is goed informeren: wat heeft welke school te bieden? Hoe ziet het onderwijs eruit? Hoe groot zijn de groepen? Hebben de leerkrachten voldoende expertise in huis? Krijgen de kinderen maatwerk? Tegen welke uitdagingen loopt uw kind aan en hoe zou een andere school dit aanpakken? En: hoe vóelt de school?

I.v.m. de corona-maatregelen kunnen onze informatieve koffieochtenden (zie onder) voorlopig helaas niet doorgaan. Wij ontvangen momenteel geen groepen volwassenen in ons gebouw.

Als u kennis wilt maken met onze school, nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek. Stuur een mailtje naar directeur Bert Wierenga via b.wierenga@kindenonderwijsrotterdam.nl.

“Op Quadratum wordt mijn kind uitgedaagd op niveau. En dan niet een middag in de week, maar de hele dag door.”

Koffieochtenden voor geïnteresseerde ‘nieuwe’ ouders

Minimaal vijf keer per jaar bieden wij geïnteresseerde ouders de kans om Quadratum live mee te maken. Deze informele koffieochtenden vinden plaats op vrijdagen van 9:00 uur tot ongeveer 10:30 uur.

 

Wat kunt u verwachten?
  • U maakt kennis met ouders wiens kinderen al op Quadratum zitten.
  • U neemt een kijkje in een of meerdere klassen.
  • Leerlingen van Quadratum geven u een rondleiding door het gebouw.
  • Directeur Bert Wierenga en hoogbegaafdheids-specialiste Janneke Breedijk vertellen over Quadratum.
  • En natuurlijk mag u aan iedereen – ouders, kinderen en teamleden – vragen stellen.

De koffieochtenden zijn bedoeld als eerste kennismaking. De bijeenkomsten vinden bewust zónder kinderen plaats zodat alle ouders vrijuit met elkaar en met de teamleden kunnen praten. Mocht u op basis van een koffieochtend overwegen om uw kind aan te melden, krijgt ook uw kind uiteraard de gelegenheid om een kijkje te komen nemen.

Dit zijn de data voor komend schooljaar (2020/2021):

25 september 2020, 13 november 2020, 15 januari 2021, 26 maart 2021, 4 juni 2021.

Bij veel belangstelling plannen wij extra koffieochtenden in.

 

Aanmelden

Leuk dat u wilt aanmelden voor een van onze koffieochtenden! Dat kunt u doen door onderstaand formulier in te vullen. Na het verzenden ontvangt u per mail zo spoedig mogelijk een bevestiging van uw aanmelding.

Formulier koffieochtenden